Leerdam Sport 5 speelt eerste wedstrijd van het jaar tegen Leerdam Sport o-17

Datum

3 april 2021 14:30

Scheidsrechter

J. (Johan) Teuling

Accommodatie

Sportpark Leerdam Sport
Quirinus de Palmelaan 109
4142CH
Leerdam
tel. 0345-612632

Opstelling Leerdam Sport 5

Voor een aantal Leerdam Sporters was het afgelopen zaterdag een heuglijke dag. Voor het eerst sinds het stilleggen van de competities zou er weer gevoetbald mogen worden. Op het programma een heuse clubderby: Leerdam Sport 5 speelde tegen Leerdam Sport o-17, dat aangevuld was met een handjevol spelers van Leerdam Sport 1. Alle spelers die tijdens deze wedstrijd hun opwachting maakten waren, geheel volgens de Corona-regels, niet ouder dan 27 jaar. 

Voor de wedstrijd werd stilgestaan bij het overlijden van Joep van Wijk. De coach van Leerdam Sport 5 overleed een paar weken geleden. Zodra er weer publiek bij mag zijn zal hier nogmaals, uitgebreider, bij worden stilgestaan. Deze keer werd er een minuut stilte gehouden, Leerdam Sport 5 speelde met rouwbanden.

De wedstrijd begon met een fel o-17. Er werd vroeg druk gezet en Leerdam Sport 5 kon er vooralsnog niet heel veel tegenover stellen. Voornamelijk uit de counter werd het Vijfde wel gevaarlijk, hieruit viel dan ook het eerste doelpunt van de wedstrijd. Voor het seniorenelftal was dit een unicum: voor het eerst in het bestaan kwam dit team op voorsprong!

Ondanks de achterstand bleef Leerdam Sport o-17 goed partij bieden en ging de wedstrijd gelijkop. Ook nadat het Vijfde de voorsprong wist te verdubbelen (een ongekende luxe!) bleef de spanning aanwezig. De spanning nam zelfs toe toen er een aansluitingstreffer gemaakt werd door de mannen uit het jeugdteam. Een goed afstandschot werd op de lat gekruld, waarna Justin de Bruin, keeper van het Vijfde, de bal op vakkundige wijze over de eigen doellijn heen kopte.

Na deze treffer zette de o-17 nog even aan, wat nog een paar hachelijke momenten opleverde voor de goal van het Vijfde. Justin wist zijn eigen doelpunt te compenseren door een knap staaltje keeperswerk. Er werd wel nog gescoord door het Vijfde, maar deze werd afgekeurd. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 1-2 voor Leerdam Sport 5.

Het was een mooie middag voor beide teams, die na lange tijd weer eens een wedstrijd mochten spelen. Aan de o-17 moeten we uiteraard een compliment geven. Het is niet makkelijk om te spelen tegen jongens die over het algemeen drie tot vier jaar ouder zijn, maar zij hebben prima partij geboden. Voor het Vijfde zijn er felicitaties: ze zijn zowaar een keer met de winst van het veld gestapt! Laten we hopen dat het de eerste van vele overwinningen is.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!