Leerdam Sport ‘55 JO19-1 heeft de sportieve draad weer op weten te pakken - Leerdam Sport '55

Leerdam Sport ‘55 JO19-1 heeft de sportieve draad weer op weten te pakken

Leerdam Sport JO19-1JM

2 - 11

C.V.V. Vriendenschaar JO19-1

Datum

8 april 2023 14:30

Accommodatie

Sportpark Leerdam Sport
Keramieklaan 2
4142BL
LEERDAM
tel. 0345-612632

Na drie enerverende weken is de bal weer gaan rollen voor de JO19-1 jongens. Na de gebeurtenissen van drie weken geleden is het mentaal zwaar geweest voor ons team en hebben de boys bijna drie weken geen wedstrijd meer kunnen spelen. Vriendenschaar uit Culemborg kwam ons in Leerdam bevrijden vanuit de negatieve sleur door een oefenwedstrijd te komen afwerken op ons fraaie kunstgrasveld en hebben de Leerdamse jongens kunnen laten zien dat er tegen ons gewoon prima gevoetbald kan worden op een mooie grasmat, met vele supporters langs de lijn en een gemoedelijke sfeer op en rondom het speelveld. Leerdam Sport verloor overigens met ruime cijfers door aan te treden met een geïmproviseerde opstelling gedurende de hele wedstrijd maar de sfeer is prima gebleken onder toeziend oog van het bestuur, de technische commissie jeugd, vele ouders en overige supporters. Als trainers hadden wij wel met de jongens te doen, dit was niet makkelijk, geïntimideerd worden en diverse provocaties moeten doorstaan, met behulp van onze ouders groep staan wij er weer en is de bal gelukkig weer gaan rollen. Het is aan ons, zeker gezien het wedstrijdbeeld tegen Vriendenschaar, om onszelf te herpakken en ons op te maken voor het slot van de derde fase in de competitie, wij als team willen laten zien waar wij voor staan en ons van onze goede kant laten zien, puur vanwege het feit dat de buitenwereld hier helaas anders over is gaan denken en om maar een voorbeeld te geven, de jongens verloren met een hele ruime marge van de jongens uit Culemborg maar gedurende en vooral na de wedstrijd bleef het vriendschappelijk, helaas kunnen alleen de aanwezigen hierover oordelen maar hopelijk wordt de boodschap positief overgedragen.

 

Er is veel gesproken, o.a. met het bestuur, met de technische commissie, met de jongens en met de ouders, de KNVB is op de hoogte gesteld en wij hebben de week na de wedstrijd van drie weken geleden bewust een week niet getraind en gespeeld. Anderhalve week zijn wij nu weer bezig, een beetje in de luwte maar gelukkig kwamen de jongens gewoon trainen met vorige week een vrije partijvorm van 9vs9 om te ontspannen en afgelopen woensdag, de training voor onze wedstrijd tegen Vriendenschaar, werd er weer fantastisch getraind met wederom een goede opkomst, het compacte positiespel met max. 2 maal raken sprak boekdelen, de jongens lijken weer op de weg terug na een flinke mentale tik welke zij hebben moeten incasseren.

 

Aanstaande woensdag staat er een gesprek gepland voor onze jongens en ouders, om samen met de technische commissie alvast vooruit te kijken naar het komende voetbalseizoen, gelukkig is onze club, met name het bestuur en de technische commissie, achter ons blijven staan en hebben zij ons zo goed als mogelijk gesteund de afgelopen drie zware weken, namens de JO19-1 enorme dank hiervoor.

 

Tegen Vriendenschaar maakte Santino Likumahua zijn eerste bevrijdende goal op zijn verjaardag, een schoonheid van een treffer die je waarschijnlijk alleen op je verjaardag kan maken, daarnaast was onze tweede goal weer een doelpunt uit het boekje namens Jacey, de goal was mooi te noemen maar wat een aanval over meerdere schijven weer, de patronen zijn weer zichtbaar, dat de jongens fantastisch kunnen voetballen staat buiten kijf maar we moeten echt nog even herstellen van de dreun die wij hebben opgelopen mentaal gezien de afgelopen weken, hulde voor de jongens en een diepe buiging hoe zij hiermee zijn omgegaan, grote klasse.

 

Vriendenschaar bedankt voor de oefenwedstrijd, de volgende keer, zodra wij weer beschikken over onze voltallige selectie inclusief keeper gaan wij graag weer tegen jullie spelen.

 

Een fijn paasweekend mensen, met sportieve groet, team Leerdam Sport JO19-1!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!