In El Glasico kon Leerdam Sport een uur lang weerstand bieden tegen LRC JO19-1 maar won paars wit terecht met ruime cijfers - Leerdam Sport '55

In El Glasico kon Leerdam Sport een uur lang weerstand bieden tegen LRC JO19-1 maar won paars wit terecht met ruime cijfers

Leerdam Sport JO19-1JM

1 - 6

LRC JO19-1

Datum

25 februari 2023 12:00

Accommodatie

Sportpark Leerdam Sport
Keramieklaan 2
4142BL
LEERDAM
tel. 0345-612632

Glasstad derby JO19-1 teams

Wellicht iets te vroeg nog, gezien de vrij korte periode waarin wij als team samen zijn maar waar de progressie wekelijks zichtbaar is. Te vroeg vanwege het niveau verschil op voorhand maar des te meer vanwege de conditionele beperkingen tegen een op papier actief team in de hoofdklasse welke al het gehele seizoen samen is maar vanwege de goede onderlinge band tussen de begeleiding van LRC Leerdam en Leerdam Sport en de vriendschappelijke relaties tussen de spelers moest deze wedstrijd gespeeld gaan worden. Na goedkeuring van het bestuur van Leerdam Sport ‘55 kon de wedstrijd op ons kunstgrasveld gespeeld gaan worden onder leiding van scheidsrechter Jack van Beest uit Sassenheim welke het lastig had maar zich prima staande hield en de wedstrijd in goede banen heeft weten te leiden, complimenten.

Voorbereiding in aanloop naar El Glasico

Het contact tussen beide teams was er al vanaf het begin dat ons team actief werd binnen de KNVB, op het moment dat de competitie indeling bekend werd gemaakt werd duidelijk dat wij de Leerdamse derby sowieso zouden gaan spelen op zaterdag 1 april op het Glaspark van LRC om het daar op te nemen tegen LRC JO19-2, het tweede team in deze leeftijdscategorie. Net na de winterstop vond de trainer van LRC JO19-1 het te vroeg om het tegen elkaar op te nemen puur vanwege het feit dat wij net samen waren en als collectief nog de nodige stappen moesten gaan maken in alle aspecten van een voetbalteam. Wellicht was het nu, zo rond eind februari, nog te vroeg om te spelen omdat wij conditioneel nog niet zijn waar we willen zijn maar het ging ons om de jongens, wij als team hielden alvast rekening dat het lastig zou gaan worden en spraken voorafgaand aan de wedstrijd over een ingecalculeerd verlies, dit hebben wij ook richting LRC uitgesproken. 
De communicatie tussen LRC trainer Dennis den Hartog en wij als begeleiding van Leerdam Sport hebben een aantal afspraken gemaakt onderling, binnen onze spelersgroep en met de scheidsrechter, daarnaast is er gesproken met het bestuur van Leerdam Sport om de wedstrijd op de juiste manier te laten verlopen. Wij kunnen achteraf tot de conclusie komen dat het een zeer geslaagde middag is geweest en hebben laten zien dat LRC Leerdam en Leerdam Sport op een positieve manier tot veel in staat kunnen zijn met elkaar in goede harmonie, onderlinge strijd is goed, zowel op het veld als daarbuiten maar het was fantastisch om te zien dat beide kampen na onze wedstrijd in de kantine plaats hebben genomen om nog een consumptie te nuttigen.

De wedstrijd, eerste helft (1-1)

Na een als collectief goede wedstrijd tegen de nieuw te vormen JO19-1 van Hardinxveld vorige week, met een remise als eindresultaat, begonnen wij met veel vertrouwen aan de eerste helft. 
Na een schoonheidsfoutje van Roy Hipir, keeper van LRC , kwamen wij in de vierde minuut op een 1-0 voorsprong, Milan was scherp en dribbelde rustig de bal in het doel, dit gaf de jongens een goede boost. Inmiddels was het buiten het veld weer erg druk geworden, onze trouwe fans en families waren weer van de partij en ook had onze buurman de nodige supporters meegenomen naar de Parel van West. LRC had het betere van het spel, hebben een aantal spelers binnen de gelederen met individuele klasse waarbij met name Daan van Duinkerken en Diego Bruggeman opvielen met hun spel, verwacht werd dat Lars van Leerdam van hetzelfde kaliber zou zijn in zijn ontwikkeling maar dat viel wat tegen, het kan natuurlijk zijn dat hij een mindere dag had gedurende deze Glasstad derby. Net na de eerste fase van de eerste helft mocht Daan aanleggen voor een vrije trap en schoot zijn vrije trap, gelukkig voor ons, net over ons goal heen waardoor het bleef bij een 1-0 tussenstand. Leerdam Sport liet het vertrouwde spel bij vlagen weer goed zien maar helaas ontbrak het in de eindfase van onze aanvallen aan stootkracht en de afronding. Net na een half uur spelen ging het mis in de communicatie in ons zestien meter gebied waarbij iedereen dacht dat onze keeper Michal de bal klemvast zou pakken en dit ook coachte maar zijn medespelers dit waarschijnlijk niet begrepen. De bal werd getoucheerd door de verdediging van Leerdam Sport en hierdoor ontstond een scrimmage waarna er een overtreding werd gemaakt door Leerdam Sport en LRC kon aanleggen voor een strafschop welke door Diego Bruggeman beheerst in de benedenhoek werd binnengeschoten. Het spelbeeld verliep vervolgens redelijk constant met een aantal aanvallen van LRC over de flanken waarbij Devinyo Verlangen en Immanuel Pépé Amoah een uitdaging hadden op de back posities maar deze afgewisseld met Xanjero, Cihangir en Eljero prima hebben ingevuld vanuit de teamtaken. Maceo, Djeamay, Vincent, Ezra en Milan speelden op het middenveld een goede wedstrijd en konden wij hierdoor met name vanuit de as van het veld tot goede aanvallen komen met passes van hun kant richting onze flankspelers in ons 1-4-3-3 systeem gedurende deze wedstrijd. Wat in dit verslag ook graag benoemd wordt is de ontwikkeling van de posities van de centerbacks, zoals dit tegenwoordig wordt benoemd. Op deze posities speelden Sergio Junior en Eljero een zeer solide wedstrijd, tot het moment dat de krachten waren verdwenen. Tot man van de wedstrijd werd Maceo Leihitu benoemd, dit vanwege zijn spel en constante niveau van de afgelopen twee weken. Hij die ons team heeft opgestart en waardoor wij actief zijn als team. Dit is een groot compliment naar hem. We gingen rusten met een 1-1 tussenstand en waren enorm benieuwd naar hoe lang wij dit konden volhouden qua krachten en condities.

Tweede helft, de slijtageslag

In de rust waar de jongens voornamelijk het woord namen vanuit de aanvoerders Maceo, Djeamay en Milan, iets dat wij heel belangrijk vinden, werd besproken dat wij het lastig zouden krijgen in de tweede helft maar dat wij niets te verliezen hadden en dat alleen LRC deze middag zou kunnen verliezen door gelijk te spelen of zelfs te verliezen, iets dat voor onmogelijk werd gezien gezien onze fase en pas 10 trainingen in de benen. 
Een paar minuten na rust werd er een overtreding begaan door Cihangir en mocht LRC aanleggen voor een vrije trap van zo’n 20 a 25 meter afstand van de goal welke genadeloos werd binnen geschoten door de tweede centerback van LRC naast Diego Bruggeman. Een wereldgoal. Met deze 1-2 tussenstand in het voordeel van LRC zijn wij in onze analyse na afloop tot de conclusie gekomen dat wij een uur lang weerstand hebben kunnen bieden tegen deze hoofdklasser. Niet veel later kwam onze tegenstander op een 1-3 voorsprong en wisten wij vanaf dat moment dat wij het niet meer gingen redden, de linies kwamen te ver uit elkaar te liggen gedurende de wedstrijd en het concentratievermogen werd drastisch verminderd, passes onnauwkeurig en er sloop onzekerheid in onze ploeg, dit alles had te maken met wellicht het belangrijkste facet in het voetbal, de fysieke en dus conditionele gesteldheid van ons team in deze fase van het seizoen. Met nog ruim 10 minuten te spelen stond Leerdam Sport te wankelen en was het helaas wachten op de knock out door LRC, deze kwam ook waardoor de paars/witte equipe uiteindelijk uit wist te lopen naar een ruime score van 1-6 in hun voordeel, volkomen terecht. De broertjes Maceo en Djeamay werden met nog drie minuten op de klok in bescherming genomen wegens fysieke ongemakken en ook als bekroning op hun spel, deze wissels werden begrepen.

Een ieder van zowel de kampen LRC als Leerdam Sport, enorme dank, wij hebben laten zien zoals het behoort te zijn in het Leerdamse voetbal, wij zijn geen concurrenten, wij zijn twee fantastisch mooie voetbalverenigingen uit de mooie voetbalstad Leerdam. Supporters ook bedankt voor het aanschouwen van deze wedstrijd, het totale plaatje klopte en dat was onze doelstelling voorafgaand aan deze wedstrijd. De bekroning kwam na afloop vanuit oud wethouder vanuit de gemeente Vijfheerenlanden Leerdam dhr. Bart Bruggeman met de woorden richting trainers Dennis den Hartog (LRC), Wesly Wattimury en Dylan van Beest: ‘complimenten hoe jullie dit hebben opgepakt, zo hoort het te zijn’. Voorzitter John Boekelman en HTCJ Sjaan Sleeuwenhoek enorme dank voor het vertrouwen en scheidsrechter Jack van Beest: ‘goed gedaan broertje’.

El Glasico part II?!?

Dit is zeker geen vijandige oproep, integendeel, dit is een vriendelijk verzoek richting trainer Dennis den Hartog van LRC Leerdam JO19-1: ‘Hierbij dagen wij namens Leerdam Sport JO19-1, LRC Leerdam JO19-1 uit om op zaterdag 8 juli, gedurende Pasar Malam Leerdam, op revanche te komen, wij horen graag of jullie deze uitdaging zullen aanvaarden. Wij maken er die dag een feestje van zoals het hoort te zijn. 

Een fijn weekend toegewenst Leerdammers
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!