Zeer nuttige oefenwedstrijd tegen de nieuw te vormen JO19-1 van Hardinxveld - Leerdam Sport '55

Zeer nuttige oefenwedstrijd tegen de nieuw te vormen JO19-1 van Hardinxveld

Leerdam Sport JO19-1JM

0 - 0

Hardinxveld JO19-2

Datum

18 februari 2023 13:00

Scheidsrechter

Ben Wirken

Accommodatie

Sportpark Leerdam Sport
Keramieklaan 2
4142BL
LEERDAM
tel. 0345-612632

Vanwege het feit dat wij op zaterdag 4 maart pas weer voor de competitie in actie zullen komen hadden wij deze zaterdag een oefenwedstrijd ingepland tegen de nieuw te vormen JO19-1 van Hardinxveld, onder leiding van de Leerdamse trainer Joop van Kooten. Achteraf bleek dit een zeer nuttige oefenwedstrijd te zijn geweest waar wij als team mee verder kunnen om de tweede periode in de competitie te starten met verschillende opties binnen ons team. De wedstrijd stond onder leiding van een echte KNVB scheidsrechter welke indruk maakte met een sterk optreden, daarnaast werd onze wedstrijd weer druk bezocht door onze trouwe supporters. 

In ons gebruikelijke spelsysteem maar met wat wijzigingen in de posities binnen ons team lieten wij op ons hoofdveld weer het spelletje zien dat wij goed beheersen, daarnaast hadden wij een goede oefenpartner aan Hardinxveld welke naar Leerdam waren afgereisd met spelers van de huidige JO17-1 (hoofdklasse) en spelers uit de huidige JO19-2 (eerste jaars A junioren). Hiermee speelden wij eindelijk eens een wedstrijd tegen leeftijdsgenoten en dat was goed terug te zien gedurende de wedstrijd, fysiek deden wij ditmaal niet onder ten opzichte van Hardinxveld en voetbaltechnisch hadden wij eindelijk eens een tegenstander die echt wilde voetballen met de intentie om op te bouwen van achteruit en op bepaalde momenten pressie te hanteren om ons onder druk te zetten. Voor ons was dit zeer nuttig om te ervaren en daarom is deze oefenwedstrijd een winstpunt in de ontwikkeling van onze spelers. Voetballend was Hardinxveld bovenliggend, zij spelen immers ook op hoofdklasse niveau maar dit bracht het beste bij de jongens naar boven binnen het team van  Leerdam Sport JO19-1. De jongens vochten voor iedere meter en wat vooral opviel binnen het team is de coaching cq. communicatie vanuit de as in de middelste en achterste linie, daarnaast werden de standaard taken prima uitgevoerd. 

Helaas nog zonder de geblesseerden Cihangir en Xanjero, met Milan Usmany die toch nog wist aan te sluiten gedurende de tweede helft na zijn eerste autorijles, hadden wij 16 spelers tot onze beschikking om deze oefenwedstrijd aan te gaan, alle spelers kwamen in actie op Sylvain na helaas, op het moment dat wij hem wilden brengen werd de wedstrijd beëindigd maar na de wedstrijd hebben wij in overleg besloten dat hij de eerstvolgende wedstrijd zal gaan starten in de startformatie voor aanvang van de eerstvolgende wedstrijd. Opvallend waren de sterke optredens van Immanuel op de linksback positie en Devinyo op de rechtsback positie. Daarnaast speelde Vincent als controleur op het middenveld ook een ijzersterke wedstrijd. Man of the match vanmiddag was ongetwijfeld, en de gehele selectie was het hierover eens, Michal onze keeper, met een gestopte penalty en een paar cruciale reddingen gedurende de tweede helft hield hij ons team overeind. Volgens zijn keeperstrainer Arie Stutz is het te vroeg om te zeggen dat de eerste training onder zijn leiding zijn vruchten nu al afwerpt maar het zorgt in ieder geval voor een goede vibe omdat Michal zich nu ook specifiek kan doorontwikkelen. Onze ontwikkeling als collectief zit nog steeds in een stijgende lijn, dit bleek vandaag wel gedurende deze wedstrijd welke bij vlagen mooi was om naar te kijken vanaf de tribune of op een ander plekje rondom ons hoofdveld. 

Hardinxveld had de betere kansen, hadden ook de mogelijkheid om de score te openen vanaf de strafschopstip en zeker op basis van de tweede helft eigenlijk ook verdient om te winnen, ook vanwege het feit dat zij enkele niveau’s hoger spelen maar waren niet zorgvuldig genoeg met het omgaan van de kansen of scoringsmogelijkheden. Leerdam Sport speelden als collectief een sterke wedstrijd met een paar fraaie aanvallen over de flanken met steekpasses op de juiste momenten en met een beetje mazzel, als Jacey iets meer geluk had in de afronding met nog 10 minuten op de klok, hadden wij zelfs de overwinning kunnen bijschrijven maar het bleef bij 0-0 als einduitslag. 

Allereerst onze scheidsrechter van vanmiddag enorm bedankt voor de leiding en wijze tips, Hardinxveld bedankt voor de nuttige oefen match en veel succes met het vormen van de nieuwe JO19-1 met het oog op het nieuwe seizoen en last but not least onze trouwe fans bedankt weer voor de support vanmiddag. Wij gaan met een voldaan gevoel weekend vieren. 

Sportieve groet,
JO19-1 Leerdam Sport 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!