4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

Opstelling Leerdam Sport 3

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd in Arkel op het programma. Dit zou u allemaal ook weten, indien onze huisschrijver ook daadwerkelijk een voorbeschouwing had geschreven. Dit was echter niet het geval, dus wij kunnen ons voorstellen dat u dacht dat we vrij waren. Niets bleek echter minder waar: om 14:30 werd afgetrapt op een afgelegen veld in Arkel, alwaar we werden begroet door een heuse pyroshow.

De jongens met het vuurwerk stonden alleen langs het verkeerde veld, dus konden Arkel 1 en Heukelum meer genieten van het vuurwerk dan wij. Dit vraagt om betere communicatie de volgende keer!

Afijn, de wedstrijd. Er werd nogal voorzichtig begonnen en de bal ging niet bepaald in het hoogste tempo rond. Wel merkten we al snel dat we de betere partij waren, dus het zelfvertrouwen groeide met de minuut. Arkel, zeker ook geen hoogvlieger in onze competitie, bleek onmachtig tegen de Leerdamse verdediging en creëerde, op wat kleine kansjes in het begin na, helemaal niets.

Leerdam Sport deed dat echter wel: halverwege de eerste helft kwamen we dan ook verdiend op voorsprong! Sinds de overwinning in Hardinxveld voelde het gelukkig iets minder onwennig om op voorsprong te staan, maar toch voelde het nog redelijk nieuw. Dit was pas de tweede keer ooit dat we voor stonden, tijd om eens te kijken of we dit vast konden houden!

Richting het einde van de eerste helft gebeurde er iets magisch: Melvin wist te scoren! Het zorgde voor ongekende vreugde, een marge van twee en een 'salto' van Melvin. Laten we maar stellen dat Melvin niet bepaald de Epke Zonderland van Leerdam Sport 3 is: de salto had meer weg van een scheve koprol. Desalniettemin zorgde hij voor een comfortabele voorsprong in de rust: 0-2!

In de rust werden we even scherp gehouden door onze nieuwe coach Erwin, die erop hamerde snel de 0-3 te maken. Dit gebeurde ook vrij snel in de tweede helft. Kevin verstuurde een pass om je vingers bij af te likken en vond Roald, die de bal op eveneens mooie wijze achter de keeper legde. Wisam zorgde later nog voor de 0-4, na heel goed drukzetten van Maikel.

Helemaal aan het einde van de wedstrijd bepaalde Xander uit een penalty het slotakkoord. Arkel protesteerde nog tegen deze pingel, die, eerlijk is eerlijk, niet geheel terecht werd gegeven. Gelukkig is er op ons niveau geen VAR, die kon aantonen dat de verdediger van Arkel de bal speelde en ging de bal op de stip. Koelbloedig stuurde Xander de keeper naar de andere hoek en zodoende kwam de eindstand op 0-5.

Voor Leerdam Sport 3 is dit de grootste overwinning ooit! Dat er nog maar meer mogen volgen! We hebben een goede wedstrijd gespeeld en Arkel volledig weggespeeld. Onze dank gaat uit naar Bodhi en Job, de twee toppers die ons vandaag kwamen versterken. Bij elkaar opgeteld hebben ze toch maar liefst 45 minuten gespeeld, een ware prestatie in het voetbalgeweld van Leerdam Sport 3!

Volgende week zijn we vrij, dan is er een inhaalweekend. Wees daarom niet bang dat het schrijven van een voorbeschouwing weer vergeten wordt: er is simpelweg geen wedstrijd om te beschrijven. Leerdam Sport 3 blijft zodoende (voorlopig) de hele maand november ongeslagen! Deze ongeslagen reeks willen we over twee weken thuis voort gaan zetten tegen Sliedrecht 12, komt dat zien!