Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 4 020

3335KB
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6100141

Opstelling Leerdam Sport 3

De allereerste wedstrijd stond op het programma. De jongens waren allemaal enthousiast en roken kansen. De tegenstander, Groote Lindt, had immers de week ervoor verloren van ASWH. Ook de gemiddelde leeftijd bij Groote Lindt, het was een 35+ team, deed ons hopen op een conditionele en dus voetballende voorsprong. Vol goede moed stapten we dus in de auto, voor wat een wereldreis naar Zwijndrecht beloofde.

Tijdens de wedstrijd bleek al snel dat de kansen die we roken, niet geheel onterecht waren. Een groot deel van de wedstrijd werd er goed gevoetbald, maar het zat ook niet altijd mee: de lat werd een keer geraakt, de paal twee keer. Desalniettemin werden we met de minuut hoopvoller, waarbij we in de rust elkaar nog even op scherp zetten.

De tweede helft verliep echter heel anders dan we planden. Halverwege de tweede helft kwam onze tegenstander op voorsprong. Deze voorsprong werd uiteindelijk uitgebreid naar 3-0. Met de staart tussen de benen gingen we weer terug de kleedkamer in. Teleurstelling alom, maar ook realisme bij een deel van ons team: zij beseften zich dat er niet gedoucht hoefde te worden, er was immers weinig arbeid verricht. Dampend van de zweet- en graslucht stapten zij weer in de auto, alvorens de derde helft te laten schieten.

Deze derde helft bleek sowieso redelijk matig. De ontdekking van de dag was het feit dat je blijkbaar, in plaats van bier, ook chocomel kunt drinken. Het was Tim die dit drankje introduceerde (overigens niet geheel vrijwillig, maar dat is een ander verhaal). Getuige het feit dat er een heuse chocomeltoren gebouwd werd, hoopt Tim een trend te starten met het bruinige drankje.

De moraal van afgelopen zaterdag is in ieder geval “volgende keer beter”. We hebben grotendeels goed gevoetbald, het zat niet altijd even mee: “volgende keer beter”. De derde helft bleek iets minder uitgebreid dan normaal: “volgende keer beter”. Om het toch even positief te beëindigen, we hebben eindelijk weer eens een wedstrijd kunnen spelen! De volgende keer gaat het vast beter, de eerste overwinning komt steeds dichterbij!