Leerdam Sport ‘55 JO17-1 faalt als collectief in ‘s Hertogenbosch

Datum

12 september 2020 13:00

Accommodatie

Onbekend

Na de gewonnen wedstrijd van vorige week bij Ophemert mochten de jongens van Leerdam Sport naar ‘s Hertogenbosch afreizen om daar tegen Emplina te strijden voor de poule winst in het bekertoernooi.
Van een strijd was echter geen sprake, de Leerdammers verloren volkomen terecht op mentaliteit en inzet en werden volledig van de mat gespeeld waardoor Emplina de volgende ronde heeft bereikt in het bekertoernooi.

De Leerdammers begonnen slap aan de wedstrijd, lieten de tegenstander het spel maken en werden op het middenveld overlopen, dit was overigens ook de verdienste van de tegenstander, de aanvoerder van Emplina schoof veelvuldig door op het middenveld vanuit de laatste linie waar Leerdam Sport niet goed op anticipeerde, de tegenstander speelde het slim uit gedurende de eerste helft.
Het ontbrak aan werklust, aan een bepaalde discipline, Leerdam Sport zat niet kort genoeg in de dekking en verloren de duels met name op het middenveld.

Na 22 minuten keken de Leerdammers al tegen een 2-0 achterstand aan en creëerde zelf geen enkele mogelijkheid. Na een lange bal van achteruit werd Yassine gelanceerd, hij kreeg de bal gelukkig mee in de loop en kon de 2-1 aantekenen, onze topscoorder moest vandaag opboksen tegen 2 fysiek sterke verdedigers van Emplina maar werkte hard, met wat meer geluk kon hij de gelijkmaker op zijn naam schrijven maar hij schoot jammerlijk net naast de goal. Binnen het half uur moest Milan zich helaas laten vervangen, Milan had het lastig met zijn directe tegenstander en kreeg een vervelende tik op z’n kuitspier. Een paar minuten voor het rustsignaal kwamen de Leerdammers op een 3-1 achterstand.

Na de ‘peptalk’ van trainer Rezjen en de tactische omzetting op het middenveld begon Leerdam Sport na de rust organisatorisch beter aan de tweede helft, met Aimen als aanvallende middenvelder werden de duels beter aangegaan maar het ontbrak aan het creëren van mogelijkheden, ook het inbrengen van Maikel in de voorste linie had voor Leerdam Sport weinig effect al vocht hij voor iedere meter. Tien minuten na rust kwam Emplina na een rake vrije trap van 18 meter afstand op een 4-1 tussenstand en besliste daarmee de wedstrijd, de aanvoerder van Emplina bekroonde zichzelf daarmee tot de man of the match vanmiddag, niet alleen vanwege zijn goal maar met name vanwege zijn spel.

De jongens van Leerdam Sport kunnen zich nu richten op de competitie welke volgende week zaterdag aanvangt met een thuisduel tegen Achilles Veen JO17-1, de Leerdammers zullen wel beter voor de dag moeten komen op basis van mentaliteit, discipline, motivatie en instelling. Verliezen hoort bij het spelletje maar op de manier van vandaag is dat moeilijk te accepteren, wij gaan er vanuit dat de jongens zich volgende week revancheren.

Wij feliciteren Emplina met het bereiken van de volgende ronde en bedanken de scheidsrechter voor zijn leiding over onze wedstrijd op het fraaie kunstgrasveld van onze tegenstander.