Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 4 76

4142BL
LEERDAM
tel. 0345-612632

Opstelling

Bloedheet was het, afgelopen zaterdag op ons mooie sportpark. Voor de wedstrijd waren we allemaal al 1,5kg aan zweet kwijt, hetgeen zeker niet minder werd gedurende de wedstrijd. Wát een bloedhitte in de kleedkamer, wát een bloedhitte op het veld, wát een bloedhitte in de kantine. Het belangrijkste is daarentegen wel: drie punten in de zak!

Het zesde elftal van Tricht was de tegenstander, net als wij hadden zij de eerste wedstrijd gelijkgespeeld. We dachten vooraf nog dat het wel eens een moeilijk potje kon worden, maar eerlijkheid gebied te zeggen: niets bleek minder waar.

We willen hiermee uiteraard niet beledigend zijn naar onze tegenstander, want zonder respect geen voetbal. Wat we wel willen doen, is de eigen ploeg een groot compliment geven. Vanaf de eerste minuut werd de controle over de wedstrijd genomen en werden de nodige kansen gecreëerd. Slordigheden in onze eigen opbouw zorgden ervoor dat de eindfase nog wat te wensen overliet, maar we wisten wel degelijk geregeld het groen-witte doel onder vuur te nemen. Lang bleef het echter 0-0 en dit wil nog wel eens negatieve gevolgen hebben voor de tussenstand.

Aan het eind van de eerste helft was het echter Tim die toch de ban wist te breken. Onze gelegenheidsrechtsback dook zowaar op als linksbuiten (over goed op je positie blijven gesproken) en tikte de bal binnen, nadat een eerder schot werd gekeerd door de keeper. Lorenzo maakte voor de rust nog 2-0, met een ware wereldgoal. Dat de keeper 'gewoon' de bal had kunnen oprapen doet er niet toe, in onze ogen een prachtig doelpunt.

Na de rust sloeg de warmte toe, gelukkig hadden beide ploegen hier last van. Halverwege de tweede helft wisten we wel nog uit te lopen: vanuit de tweede lijn werd de 3-0 binnen geschoten! Nadien hadden beide ploegen weinig zin meer over en werd de wedstrijd plichtmatig uitgespeeld. Een zakelijke overwinning voor Leerdam Sport 5, dat nog uitzicht heeft op het overleven van de poulefase en verder gaan in de beker! Volgende week moet het gebeuren, thuis tegen Everstein. Wij hopen u te mogen begroeten, bij wat een heel belangrijk potje voor ons kan worden!

Voor en na de wedstrijd wilden de mannen van Tricht nog even hun gram halen via Instagram, wat in onze ogen niet geheel terecht was. 'Let's agree to disagree' zullen we maar zeggen. Via deze weg bedankt voor de punten. Kusjes!