3328LA
DORDRECHT
tel. 078-6170745

Hoe dichter bij Dordt,… (hoe mooier het wordt)

Met twee zeer nuttige oefenwedstrijden tegen hoofdklassers in de benen mochten wij weer aantreden voor een wedstrijd in de competitie tegen Dubbeldam, een wijk uit de stad Dordrecht.
Vorige week speelden wij een oefenwedstrijd tegen LRC JO19-1 en spelen tegen hun JO19-2 in de competitie, hiermee spelen wij dus twee stadsderby’s in onze eigen stad maar toen wij vanaf de N3 bij Dordrecht over deze provinciale weg richting Dubbeldam reden beseften wij dat ze in Dordrecht waarschijnlijk wekelijks een derby spelen in elke leeftijdscategorie ongeacht het niveau, wat een clubs zijn daar actief met vele verschillende maar ook wel mooie accomodaties.

Met drie goede trainingsweken achter de rug en dus twee mooie oefenwedstrijden waarin wij een aantal zaken hebben behandeld en uitgeprobeerd in overleg met onze aanvoerders Maceo, Djeamay en Milan, waren wij goed voorbereid om naar Dordrecht af te reizen met het besef dat wij niet 1 maar twee stappen verder zijn in onze ontwikkeling als collectief. Wij konden ook weer rekenen op onze ouders voor wat betreft het vervoer en natuurlijk de support langs de lijn. Sergio senior Likumahua assisteerde de staf weer als zijnde assistent scheidsrechter gedurende de wedstrijd, dank daarvoor weer allemaal.

Wij hadden deze wedstrijd de beschikking over 14 spelers, Santino (bezoek Molukken Ambon, Saparua), Santiago (blessure) en Devinyo en Xanjero die nog lagen te slapen ‘s morgens, waren afwezig, wij hebben een brede selectie dus dit is goed op te vangen.

Stroef verloop eerste helft (0-1)

In een vooraf besproken 1-4-4-2 systeem, naast ons gebruikelijke 1-4-3-3 systeem, begonnen wij stroef aan de wedstrijd, dit had overigens ook met onze tegenstander te maken. Het baltempo lag laag en er was weinig beweging vanuit de posities van de jongens, op een goed bespeelbaar kunstgrasveld in goede conditie was het even zoeken naar hoe wij het systeem met twee spitsen en vrije ruimte bij de backs van onze tegenstanders gingen invullen. Het moment van drukzetten en positioneel staan bij balbezit tegenstander ging gedurende de eerste helft niet goed, vaak stonden wij in een 1-4-2-4 systeem onbewust, dit werd in de rust besproken en goed opgepakt door de jongens. De uitvoering van een 1-4-4-2 systeem is lastiger dan mensen soms denken maar knap was het wel hoe de jongens dit gedurende de tweede helft hebben opgepakt. Hoewel het baltempo laag te noemen was had Leerdam Sport het betere spel ten opzichte van onze tegenstander en werden er voldoende kansen gecreëerd maar ontbrak het aan de juiste scherpte voor de goal met als grootste voorbeeld Jacey welke na een half uur spelen in een 1vs.1 situatie kwam oog in oog met de doelman van Dubbeldam, helaas schoot hij de bal tegen de keeper en bleef het 0-0 tot aan de 41ste speelminuut. Vier minuten voor rust mocht Leerdam Sport halverwege de rechter speelhelft van onze tegenstander aanleggen voor een vrije trap welke door Milan goed werd neergelegd over de verdediging van onze tegenstander bij de tweede paal waar onze aanvoerder Maceo klaarstond en met een prachtige volley de bal in het doel wist te werken, een prachtige goal van Maceo en een fantastische assist van Milan. We gingen hiermee de rust in met een 0-1 tussenstand in ons voordeel.

Solide tweede helft, systeem begrepen (0-4)

In de rust namen voornamelijk de jongens weer het woord, dit vinden wij fantastisch maar ook belangrijk, wat dat betreft is dit echt een top team om mee te werken, een teammanager, een trainer, drie aanvoerders en leergierige jongens binnen het team die continue meedenken over hoe wij onze wedstrijden oppakken en analyseren. Na de speech van onze trainer, voornamelijk omtrent de positionele bezetting in BB en BBT en de intentie om een hoger baltempo te hanteren begonnen wij scherp en gecontroleerd aan de tweede helft.
Jacey van Arnhem speelde een erg sterke wedstrijd maar was niet scherp in de afronding, de eerste helft mistte hij een scoringskans 1vs.1 met de keeper van Dubbeldam en zag binnen het uur helaas ook een wereldgoal afgekeurd worden wegens buitenspel maar scoorde vijf minuten na een uur voetballen een mooie goal, hiermee liet hij zijn niveau zien welke hij in de afgelopen jaren heeft opgebouwd, gedoseerd en toeslaan op het juiste moment. Met deze 0-2 tussenstand was er geen vuiltje aan de lucht voor de Leerdammers, de organisatie stond gedurende de tweede helft goed en beide centerbacks, Ezra en Sergio junior, speelden een sterke wedstrijd. Ezra met zijn drang naar voren om op momenten als extra middenvelder te fungeren en dus een overtal situatie te creëren, en Sergio junior, onze man of the match gedurende de wedstrijd, met zijn timing in verdedigend opzicht en in de opbouw met zijn passing zowel in de diepte als in de breedte. Het baltempo lag hoger gedurende de tweede helft, hier had Dubbeldam moeite mee. In de 72ste minuut kreeg Jacey de mogelijkheid om zijn tweede goal te maken vanaf de strafschop stip maar helaas schoot hij de bal over, een vervelend moment voor hem zelf. Een solide sterke wedstrijd spelen, je directe tegenstander op alle fronten de baas zijn, scoren, een pracht goal afgekeurd zien worden, en twee scoringsmogelijkheden missen, dit kan gebeuren als jeugdspeler maar wat speelde hij een sterke wedstrijd. Met nog een kwartier spelen namen wij als begeleiding Jacey in bescherming door hem te wisselen voor Thom op de linkerflank, Jacey had er inmiddels voor gezorgd dat hij de rechtsback van Dubbeldam stuk had gespeeld waardoor Thom vanaf de linkerflank de mogelijkheid had om hiervan de profiteren, dit deed hij met verve, in de 81ste minuut schoot hij de bal geplaatst in de verre beneden hoek en kwamen wij op een 0-3 tussenstand met nog 9 minuten op de klok. Thom laat overigens een hele sterke ontwikkeling zien gedurende de afgelopen drie weken, wellicht is hij het ultieme voorbeeld in hoeverre wij bezig zijn met de ontwikkeling van ons team, complimenten.
Met nog 5 minuten op de klok lieten de jongens zien dat het spelsysteem van vandaag goed werd begrepen en de uitvoering hierin geslaagd was. Met Dubbeldam in balbezit werd de bal veroverd in onze achterste linie, met de ruimte achter de backs van de tegenstander en met onze middenvelders met de klasse voor een perfecte steekpass werd Joey bediend in de vrije ruimte aan de rechterkant, oog in oog met de keeper faalde hij niet en bracht de score naar 0-4, met wat meer scherpte voor de goal en een hoger baltempo was een score van 0-6 ook mogelijk geweest maar wat wil je, ongetraind spelen in een 1-4-4-2 systeem. Grote complimenten op basis van de tweede helft in de uitvoering. Als collectief een solide wedstrijd met een goed resultaat en weer een wedstrijd voor in de boeken, als wij kijken naar ontwikkeling, progressie is winst!

Komende zaterdag spelen wij thuis tegen Papendrecht om 13.00 uur op ons kunstgrasveld, in welk systeem wij komende zaterdag zullen spelen laten wij in het midden, dit mogen de jongens invullen, Wesly en Dylan coachen, de jongens hebben inspraak en het gevoel, zij moeten het op het veld laten zien, iets dat ze iedere wedstrijd hebben laten zien, grote klasse…

Wij rekenen weer op onze trouwe fans aanstaande zaterdag, wij hebben jullie nodig en vinden het fijn. Dit draagt bij aan onze resultaten. Dubbeldam succes verder in de competitie en ook de scheidsrechter van dienst bedankt voor de leiding.