4142BL
LEERDAM
tel. 0345-612632

Opstelling

Na twee maanden winterstop was het eindelijk weer zover. De afgelopen weken hebben we weinig met elkaar getraind, dus was het de vraag hoe deze wedstrijd tegen GJS 6 zou verlopen. Gelukkig begonnen we met een brede bank en hadden we in de vorm Tim Smits toch nog een goede scheidsrechter gevonden! Iedereen had er erg veel zin in, want rond de tijd dat we aanwezig moesten zijn, was de helft van het elftal namelijk al aangekleed.

Dat het wennen was na twee maanden winterstop, was vanaf het begin duidelijk. We begonnen moeizaam aan de wedstrijd, wisten elkaar wat minder goed te vinden en het was conditioneel even aanpoten. Vandaar dat het na 10 minuten door ontbreken van scherpte al 0-1 stond. Toch bleven we rustig en kwamen we steeds beter in de wedstrijd. Er werd met elkaar goed gevoetbald totdat we aan de 16 van de tegenstander kwamen, want dan zat er net een Gorichemse voet tussen. In de 37ste minuut kwam hier verandering in. Na het combineren kreeg Tristan de bal in de zestien en hij haalde uit. Perfect in het hoekje. 1-1, het eerste doelpunt van 2023 is een feit! Daarna schommelde het heen en weer, waarbij GJS nog een grote kans kreeg en zelf vond dat die er in zat via de binnenkant van de lat. Scheidsrechter Tim kreeg geen signaal op zijn doelpuntenhorloge, dus was er niks aan de hand en gingen we de rust in.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en ontstond het gevoel dat we zeker niet hoefden te verliezen. Dit goede gevoel was duidelijk zichtbaar in de tweede helft. Nadat GJS in de eerste helft iets meer de bovenliggende partij was, waren wij dit duidelijk in het begin van de tweede helft. We waren veel op de helft van de tegenstander en gaven al een paar speldenprikjes door een aantal afstandsschoten. Maarrr in de 65ste minuut resulteerde het overwicht in een mooie aanval, waarbij de twee leenspelers van het 2e elftal van Leerdam Sport zich lieten zien. Met een assist van Jan schoot Ilias de 2-1 binnen!  WE STAAN VOOR! De tegenstander schrok hiervan, nadat ze in de rust al lieten blijken dat ze hier wel even kwamen winnen: "Jongens, dit moeten we makkelijk winnen!". Ze dringde steeds meer aan, maar onze verdediging en keeper Justin hielden ze knap tegen. Het zou een hele spannende slotfase worden, waardoor de net gewisselde Kevin en Sandro als zenuwachtige gekken langs de lijn aan het springen en roepen waren. Ook vlagger Melvin kon het niet meer houden, maar rond de 85ste minuut maakte Bodhi een einde aan de spanning door in de zesstien strak in het hoekje raak te schieten. 3-1! Langs de lijn werd het al geroepen, we hebben vandaag net zoveel gescoord als in het hele seizoen bijelkaar. Geweldig om zo 2023 te beginnen en het smaakt naar meer! In de kleedkamer werd er nog flink nagepraat een gezellig drankje gedronken en zo was de nieuwe groepsfoto een feit.

Aankomende zaterdag spelen we weer thuis en hopen we dit succes voort te kunnen zetten, maar het zal een pittige wedstrijd worden. Om half 1 zal nummer twee Groot Ammers 6 te gast zijn op ons mooie sportpak.