Scheidsrechter

Tim Smits

Accommodatie

Onbekend

Vanwege het feit er afgelopen zaterdag en komende zaterdag niet officieel gespeeld wordt door onze JO17-1 en het team in het ritme wil blijven door wedstrijden te spelen was tweede klasser Asperen bereid om te komen oefenen, onder een redelijk aantal aanwezige supporters maakten de Leerdammers en onze buren uit Asperen er een zeer nuttige oefenwedstrijd van welke onder leiding stond van scheidsrechter Tim Smits, Tim floot een puike wedstrijd.

De coaching van de wedstrijd lag in handen van trainer Rezjen, na het technische overleg voorafgaand aan de wedstrijd waarin wij hebben gekozen om wat te experimenteren in spelers in een voor hen niet gebruikelijke positie en in een ander systeem dan dat wij normaliter spelen werden wij gedurende de wedstrijd positief verrast, met name door spelers welke op een ‘vreemde’ positie stonden. Uiteraard kwamen wij ook tot de conclusie dat sommige keuzes bij deze oefenwedstrijd zullen blijven, vandaar dat deze wedstrijd uiterst nuttig werd ervaren. Alle spelers kwamen aan spelen toe, op Tim Helmerhorst na, Tim heeft in de wedstrijd tegen Emplina een lichte hersenschudding opgelopen en is herstellende.

Leerdam Sport revancheerde zich ten opzichte van de wedstrijd in ‘s Hertogenbosch prima, de onderlinge taken werden uitgevoerd en de jongens toonden werklust en veerkracht, de Leerdammers wisten een aantal mogelijkheden te creëren met bij vlagen een redelijk positiespel, op dit punt zijn wij gedurende onze trainingen aan het ontwikkelen, van achteruit kiezen wij nog te vaak voor de lange bal en wordt er nog te weinig gekozen voor een opbouw vanuit de achterste linie. Het eerste wapenfeit viel te noteren door een goed diagonaal schot van Milan welke helaas rakelings naast ging. De man van de wedstrijd vanuit onze zijde, Tristan Drost, creëerde, door redelijk vaak door te schuiven richting het middenveld, een man meer situatie in de middelste linie waardoor er ook dreiging ontstond. Na 20 minuten ontstond hierdoor ook de eerste goal, door het overtal op het middenveld creëerde Santiago zich vrij waardoor hij met een fantastisch schot vanaf 18 meter helaas voor hem het houtwerk raakte, gelukkig reageerde Tristan sneller op de afgeketste bal ten opzichte van de Asperse verdedigers waardoor hij de 1-0 kon aantekenen. Asperen was gedurende de eerste helft gevaarlijk met lopende mensen op de flanken welke vaak werden bediend door de centrale middenvelder(s) met een aantal goede steekpasses, als de afstemming van de loopacties vanaf de flanken en het moment van spelen vanaf de middenvelder(s) worden ‘gefinetuned’ dan is Asperen een lastig te bespelen tegenstander. Onze buren wisten na een half uur gelijk te maken na een terecht gegeven penalty welke beheerst werd afgerond. Vervolgens leek Asperen de rust in te gaan met een voorsprong maar deze goal werd afgekeurd vanwege buitenspel, hierdoor bleef het 1-1 tot het rustsignaal.

Gedurende de tweede helft relatief hetzelfde spelbeeld, Leerdam Sport creëerde een aantal mogelijkheden maar Asperen bleef gevaarlijker, de Leerdammers kwamen in de 62ste minuut weer op voorsprong door een ‘aanval uit het boekje’, Tristan dribbelde zichzelf voorwaarts en koos samen met Santiago en Stan voor een aanval over de linkerflank waar Milan een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde, Milan had een scherpe en precieze voorzet in huis richting de tweede paal waar Tristan de bal voor het inkoppen had, dit deed hij overtuigend, een typische aanval waar wij op de trainingen mee aan de slag zijn gegaan, als dit zich dan vertaald in de wedstrijden zijn wij hieromtrent zeer content. Door wederom voor te komen in de wedstrijd betekende dit absoluut niet dat de wedstrijd gespeeld was, Asperen bleef gevaarlijk en probeerde nu ook vanuit de tweede lijn toe te slaan met wat afstandsschoten vanaf de ‘kop zestien’, eenmaal resulteerde dit in de gelijkmaker, het afstandsschot werd nog gepareerd door Maikel, welke een drukke avond had, maar de rebound werd benut door de spits van Asperen. Met nog ruim 10 minuten op de klok leek de wedstrijd te eindigen in een remise maar twee minuten voor het eindsignaal sloeg Asperen genadeloos toe, de Leerdamse centrale verdediging stapte niet uit richting de vrij staande centrale middenvelder van Asperen waardoor deze vrij en geplaatst kon afronden in de rechter hoek van de goal. Met nog 2 officiële minuten en 1 minuut blessuretijd startte Leerdam Sport een slotoffensief met Maikel als extra aanvaller en onze betrouwbare rechtsback Jurre op de goal. Maikel bracht wat onrust in de zestien van de tegenstander maar met niet meer dan een corner had dit helaas niet het gewenste effect waardoor Asperen de overwinning over de streep trok. Onze Asperse buren bedankt voor deze oefenwedstrijd, hopelijk kunnen wij gedurende dit seizoen nog een moment vinden om nogmaals tegen elkaar te oefenen.

De begeleiding van de Leerdammers hebben een goed beeld van de selectie gedurende dit seizoen, men kan voorbereid aan de competitie beginnen volgende week woensdagavond tegen Achilles Veen in de derde klasse. Uiteraard zijn onze trouwe supporters (met name ouders) dan ook weer welkom langs de lijn.

Onze eerste competitie wedstrijd wordt op woensdag 30 september (volgende week woensdag) om 19.30 uur gespeeld op ons hoofdveld.