Zo dichtbij, maar toch zo ver weg

Leerdam Sport 5

0 - 1

SC Everstein 4

Competitie

5e klasse 23

Datum

19 september 2020 14:30

Accommodatie

Sportpark Leerdam Sport
Quirinus de Palmelaan 109
4142 CH
Leerdam
tel. 0345-612632

Opstelling

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was SC Everstein 4 en doordat zij ook in het rood-wit spelen, speelde Leerdam Sport 5 in het hemelsblauw. Het was de bedoeling dat we in deze kleuren tot grote hoogte zouden stijgen, zoals benoemd in de voorbeschouwing. 

Dat gebeurde ook. Tijdens de wedstrijd merkten we dat wij onszelf konden meten met deze ploeg. De ploeg van Everstein bestond uit een aantal grote kerels, maar voetballend waren we zeker niet minder. We wisten te gaan rusten met de brilstand op het bord. Dit was voor ons al een primeur, omdat wij het helaas gewend zijn om in de rust achter te staan. In de rust overheerste een gevoel van trots, omdat we erg goed aan het voetballen waren.

Na de thee gingen we goed door. We creëerden zelfs legio kansen, maar het mocht niet baten. Onder andere een paar schoten op doel en een gigantische kans van Bodhi, die later ruimschoots werd toegezongen in de derde helft, gingen er niet in. Toch bleef het geloof groeien en bleven we ervoor gaan. Het kwam dan ook als een mokerslag dat we uiteindelijk toch, ietwat ongelukkig, op achterstand kwamen. Ongeveer een kwartier voor tijd maakte Everstein de 0-1, hetgeen later de enige goal van de wedstrijd bleek.

"Balen." Dat is waarschijnlijk de beste omschrijving van deze wedstrijd. Nog nooit zijn we zo dicht bij ons eerste punt geweest, maar toch is het niet gelukt. Wij van Leerdam Sport 5 zullen echter niet te lang treuren! We mogen trots zijn op de progressie die elke week weer zichtbaar is en het is een kwestie van tijd voor zich dat gaat omzetten in resultaat. 

Volgende week een nieuwe ronde met nieuwe kansen. We spelen uit in Hei- en Boeicop tegen HSSC'61 5, om twee uur op Sportpark Het Plein. De meereizende supporters zullen wederom niet teleurgesteld worden!

Tot volgende week!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!