Leerdam Sport ‘55 JO17-1 goed uit de startblokken in het bekeravontuur

Datum

5 september 2020 15:00

Accommodatie

Onbekend

Na vier enthousiaste trainingen waarin de opkomst goed te noemen was mochten de jongens van Leerdam Sport ‘55 JO17-1 weer aan de aftrap verschijnen van een officiële wedstrijd, een wedstrijd in het bekeravontuur. Het was even wennen voor de jongens, twee bepalende spelers uit het afgelopen seizoen zijn vertrokken omdat zij de kans kregen om op een hoger niveau te gaan spelen en vanwege de trainerswissel voorafgaande aan het seizoen, al moet wel gezegd worden dat de oude trainersstaf een goede basis heeft gelegd binnen het huidige team.

Op een goed bespeelbaar hoofdveld van voetbalvereniging Ophemert begon Leerdam Sport goed aan de wedstrijd en creëerde men een aantal kansen waaruit twee keer werd gescoord door de man of the match van vandaag, Yassine scoorde maar liefst vier keer in onze eerste wedstrijd. Ophemert bood overigens goed tegenstand wat resulteerde in twee tegengoals voor het rustsignaal, de verdediging zag er op deze twee momenten niet solide uit waardoor er dus tweemaal op fraaie wijze tegen werd gescoord, de aanvallende middenvelder van Ophemert speelde een ruim voldoende. De Leerdammers hadden de intentie om een goed positiespel te spelen gedurende de eerste helft, bij vlagen zag dit er al aardig uit na twee weken trainen, uiteraard ging dit ook weleens fout maar het team werkte hard en had veel voor elkaar over. Een aantal spelers hadden wat pijntjes waardoor wij veel wissels moesten toepassen maar met een bank van vijf wisselspelers konden wij dit prima opvangen. Met een ruststand van 2-2 zochten wij de kleedkamer op en bespraken wij met elkaar wat er eventueel beter zou kunnen, tevens werden de positieve punten ook meegenomen in de rust van een interessante eerste helft.

In de rust wisselden wij tactisch, Tim zou de tweede helft gaan keepen nadat hij gedurende de eerste helft zijn dienst had bewezen als rechtsback, Maikel zou in de voorste linie gaan spelen om wat meer stootkracht te creëren, hier had onze tegenstander moeite mee. Gedurende de tweede helft speelden de Leerdammers met wat meer lef naar voren, Bilal en Santiago speelden hierin een belangrijke rol, zij hebben de pass in huis om medespelers in een 1vs1 duel voor de keeper te zetten, er lag behoorlijk wat ruimte achter de verdediging van de tegenstander, eigenlijk had Leerdam Sport hier meer profijt van moeten hebben op het moment dat men de juiste keuzes had gemaakt op bepaalde momenten. De Leerdammers kwamen bijna niet meer in de problemen gedurende de tweede helft, Ophemert scoorde nog wel eenmaal tegen na een foutje in de opbouw welke genadeloos werd afgestraft en een grote kans welke prima werd geprepareerd door onze doelman Tim gedurende het tweede bedrijf. Met wederom twee goals van Yassine en twee goals van Maikel, waarin de laatste van wereldklasse niveau was te noemen, liepen wij uiteindelijk uit naar een 3-6 overwinning in onze eerste wedstrijd van het seizoen.

Een interessante wedstrijd waarin het team inmiddels weet waar de krachten liggen en hetgeen waar men nog enkele stappen in zal moeten zetten met de juiste begeleiding van de trainers, onze scheidsrechter vanmiddag floot een prima wedstrijd welke vandaag werd geassisteerd door Thomas, de aanwezige ouders bedankt voor de support vanmiddag namens het team en Dick bedankt voor wederom weer een mooie fotocollectie. Ophemert bedankt voor de fijne ontvangst op jullie sportpark.

Aankomende week gaan wij naar ‘s Hertogenbosch voor onze tweede wedstrijd in de beker, dit beloofd een spannende wedstrijd te worden, de winnaar tussen Emplina en Leerdam Sport bekert verder, wij hopen uiteraard weer op een supporters gare als vanmiddag rond het hoofdveld van voetbalvereniging Ophemert.