Facebook Toestaan Niet toestaan

Progressie duidelijk zichtbaar binnen Leerdam Sport ‘55 JO19-1 met een verdiende overwinning op Sliedrecht

tel. 0345-612632

Na vorige week zaterdag onze eerste wedstrijd te hebben afgewerkt tegen Groote Lindt mochten wij deze zaterdag aantreden tegen onze volgende opponent, Sliedrecht JO19-3, met wederom een thuiswedstrijd. De wedstrijd werd weer druk bezocht door onze trouwe fans welke allemaal een plekje hadden bemachtigd op onze fraaie tribune, wij speelden op ons hoofdveld.

In onze allereerste wedstrijd verloren wij helaas nipt in de details, voetballend hadden wij het overwicht en namen wij het initiatief gedurende de wedstrijd, in onze analyse achteraf kwamen onze ontwikkel punten aan bod en waren wij het erover eens dat wij vorige week eigenlijk hadden moeten winnen, aan de andere kant hadden wij ook het besef dat wij net een maand samen waren als team en nog niet hebben kunnen trainen in de details en vooral tactisch. Daarnaast hadden wij geen oefenwedstrijd in onze benen.

Afgelopen week hebben wij tweemaal goed kunnen trainen met weer een goede opkomst, op de maandagavond trainden wij op ons hoofdveld en woensdagavond op ons kunstgrasveld. Aan het begin van de week trainden wij conditioneel en afgelopen woensdag trainden wij wedstrijdgericht en vooral tactisch, onze ontwikkel punten na onze analyse van afgelopen zaterdag werden behandeld gedurende de training van woensdagavond. Gezien de wedstrijd tegen Sliedrecht bleek dat beide aspecten goed zijn opgenomen bij onze spelers, wij kunnen dus wederom spreken van een mooie progressie binnen ons team.

Na een goede warming up en tactische voorbespreking begonnen wij scherp aan de wedstrijd tegen Sliedrecht, de organisatie binnen ons team stond goed en de teamtaken werden prima uitgevoerd. Dit resulteerde in een 2-0 voorsprong met iets meer dan 10 minuten spelen, beide goals werden gescoord door onze man of the match Djeamay Leihitu. Sliedrecht kwam na een kwartier spelen met een schoonheidsfoutje in onze verdediging tot hun aansluitingstreffer. Vervolgens had Leerdam Sport net als vorige week zaterdag het balbezit en creëerden een aantal goede kansen maar ontbrak het helaas in de eindfase tot het verzilveren van scoringsmogelijkheden.
Wij gingen de rust in met een 2-1 tussenstand.

In de rust werden de jongens gecomplimenteerd met het vertoonde spel, de teamtaken welke prima werden uitgevoerd en de teamspirit, daarnaast werd de progressie benadrukt ten opzichte van vorige week zaterdag, de jongens speelden de eerste helft met overtuiging en veel vertrouwen in het team proces.

We begonnen de tweede helft wederom met veel vertrouwen in elkaar en met een kleine aanpassing op ons middenveld waarin Vincent de positie van aanvallende middenvelder op zich nam en deze taak met hard werken prima heeft vervuld, wij zien dat er een balans aan het ontstaan is binnen ons team als collectief, dat is het mooiste winstpunt die wij ons kunnen wensen om dit halve seizoen met elkaar met succes en vertrouwen aan te gaan.
Met ruim een uur op de klok kwamen wij door een goed spelende Jacey aan de linkerflank op een 3-1 voorsprong. Net na deze goal vervingen wij Sergio junior centraal in de verdediging voor Eljero welke ook prima inviel. Met nog ruim een kwartier op de klok werd er in de zestien van onze tegenstander een overtreding begaan en mocht onze man van de wedstrijd Djeamay aanleggen voor een strafschop welke hij geplaatst in de linker beneden hoek tegen de touwen schoot en zo zijn derde van de middag maakte, met zijn drie goals is hij Milan Usmany voorbij als zijnde topscoorder. Met een ruime 4-1 voorsprong brachten wij Devinyo in het veld aan de rechterflank aanvallend gezien, dit voerde hij prima uit en kon zijn spel bijna bekronen met een goal maar het kleine beetje geluk ontbrak met zijn schot op goal vanaf de rechterkant.
In de laatste fase van de wedstrijd brachten wij Sylvain en hebben wij iedere speler binnen onze selectie speelminuten kunnen geven, volgens de begeleiding is dit ook een winstpunt. Een paar minuten voor tijd kwam Sliedrecht nog op 4-2 maar kwam onze overwinning eigenlijk geen seconde in gevaar, dit is de verdienste van de spelers die deze wedstrijd onder controle hadden. Na het laatste fluitsignaal van onze scheidsrechter was de blijdschap van onze spelers af te lezen, wij hopen hiermee onze trouwe fans een leuke wedstrijd te hebben voorgeschoteld. Wij danken hen weer voor de support, dit waarderen wij zeer.

Rest ons om Sliedrecht te bedanken voor deze wedstrijd en wensen wij hen veel succes toe in onze competitie, volgende week zaterdag spelen wij voor de eerste maal een uitwedstrijd, wij gaan op bezoek bij Noordeloos JO19-1 en hopen weer op de support van onze fans. Het was een mooie zaterdagmiddag, een ieder hartelijk dank namens team JO19-1, een goed weekend toegewenst.