Eenvoudige zege bij Arkel na een zeer nuttige oefenwedstrijd tegen COV DESTO JO19-1 - Leerdam Sport '55

Eenvoudige zege bij Arkel na een zeer nuttige oefenwedstrijd tegen COV DESTO JO19-1

Arkel JO19-1

0 - 3

Leerdam Sport JO19-1JM

Competitie

3e klasse (3e fase) 08

Datum

13 mei 2023 10:30

Scheidsrechter

F.J. de Jong

Accommodatie

Sportpark Schoonzigt
Parallelweg 2
4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

Nadat wij twee nuttige oefenwedstrijden hebben afgewerkt tegen Hardinxveld en LRC, beiden hoofdklassers, bleven wij vervolgens drie competitiewedstrijden ongeslagen, niet bang zijn om te verliezen maar juist lering te trekken uit wedstrijden tegen teams welke in de hoofdklasse actief zijn werpt zijn vruchten af. Zo ook afgelopen woensdagavond toen COV DESTO naar Leerdam kwam om tegen ons te oefenen op ons fraaie kunstgrasveld. Van de drie hoofdklassers waar wij als team tegen hebben geoefend was DESTO duidelijk de sterkste. Voornamelijk de spelopvattingen van de Utrechters waren leerzaam, het vast zetten van onze verdediging in de opbouw en de hoge druk welke zij gaven waren leerzaam voor ons, jammer genoeg krijgen wij hier in de 3de klasse niet mee te maken, daarnaast was het voor onze spelers leerzaam om te zien en ervaren hoe DESTO een zogenaamde ‘zone pressing’ hanteerde. Uiteraard had DESTO de overhand en waren zij voetballend en fysiek verder dan ons maar op basis van de eerste helft kunnen wij niet ontevreden zijn, wij kwamen vanuit de counter op 1-0 voor en hadden zelfs de 2-0 voor het in schieten maar helaas schoot onze spits Santino de bal net over de goal. Als staf wilden wij met Santino en Djeamay tactisch iets uitproberen, dit kwam volledig tot uiting. DESTO liet als collectief zien wat je als team kunt bereiken, aan de bal waren zij ietwat onwennig maar een ingespeeld team maar juist zonder bal liet men zien hoe je een tegenstander tactisch kunt bestrijden met name in de middelste en voorste linie, leerzaam. 
Wat overigens wel opviel was dat de tactiek en spelopvattingen onwennig waren bij DESTO, het kan zijn dat de huidige trainer van de jongens gedurende het seizoen andere spelopvattingen heeft gehanteerd dan wat de Hoofdopleidingen van DESTO, welke in Leerdam de coaching verzorgde, de jongens meegaf gedurende de wedstrijdbespreking. Achteraf hebben wij met Erwin Vogelzang, coach en HJO DESTO, een analyse toegepast en ook dit nemen wij mee gedurende het slot van de competitie. Namens ons team willen wij DESTO bedanken voor de leerzame wedstrijd, vol vertrouwen richten wij ons hierdoor, na Arkel, op de laatste 4 competitiewedstrijden. Man van de wedstrijd tegen DESTO was zonder twijfel Djeamay Leihitu maar wij vinden het ook belangrijk om onze keeper te benoemen voor wederom een zeer sterke wedstrijd, de minst gepasseerde keeper in onze competitie. 

Supporters, ouders, vrienden, vrienden van vrienden, bedankt voor de support, het was weer lekker druk langs het speelveld ondanks de twijfels omtrent de te verwachten weersomstandigheden, iets dat op zich gelukkig mee viel, anders was het nog veel drukker, nogmaals dank. Fijn weekend allen! 

Sportieve groet, 

Team LSP JO19-1
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!