Leerdam Sport weet te domineren in de allereerste wedstrijd met veel overwicht maar de punten gingen naar Zwijndrecht - Leerdam Sport '55

Leerdam Sport weet te domineren in de allereerste wedstrijd met veel overwicht maar de punten gingen naar Zwijndrecht

Leerdam Sport JO19-1JM

2 - 3

Groote Lindt JO19-2

16'
...
31'
...
79'
...

Competitie

3e klasse (3e fase) 08

Datum

28 januari 2023 12:30

Scheidsrechter

BC Sleeuwenhoek

Accommodatie

Sportpark Leerdam Sport
Keramieklaan 2
4142BL
LEERDAM
tel. 0345-612632

Er werd met veel vertrouwen uitgekeken naar onze allereerste wedstrijd nadat onze geplande oefenwedstrijden helaas werden afgelast de afgelopen twee weken vanwege de weersomstandigheden. Na vier goede trainingen met een opkomst van rond de 85% waarin wij alle basis aspecten hebben behandeld, mistten wij helaas minimaal een oefenwedstrijd in de benen waardoor wij onze spelers zouden kunnen observeren om dit vervolgens mee te nemen gedurende de trainingen die zouden volgen, helaas konden wij dit niet realiseren. Wij gingen dus helaas met een stroeve voorbereiding de competitie in.

 

De competitie begon tegen Groote Lindt uit Zwijndrecht welke in de eerste twee fases uitkwamen in de tweede klasse. De wedstrijd werd druk bezocht, er is veel publiek op onze wedstrijd afgekomen, vele mensen uit Leerdam kwamen ons supporten, namens ons team enorme dank, helaas hebben wij jullie geen overwinning kunnen schenken. Er zijn ook mooie actiefoto’s geschoten door fotograaf Arie Stutz, tevens is er voor de wedstrijd een teamfoto gemaakt op het hoofdveld ter hoogte van onze mooie tribune. De wedstrijd werd afgewerkt op ons kunstgrasveld.

 

De eerste fase van de wedstrijd was even aftasten maar Leerdam Sport nam al snel het initiatief, vanaf de 5de speelminuut tot rond de 20ste minuut hadden wij het initiatief en bepaalden wij de wedstrijd en wisten een aantal kansen te creëren, Groote Lindt werd terug gedrongen op eigen speelhelft en kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit in de counter, hieruit wist onze tegenstander ook te scoren waarin wij achterin niet resoluut waren in het uitverdedigen. De restverdediging is een aandachtspunt waar wij aan moeten sleutelen, alle drie onze tegengoals kwamen tot stand door foute keuzes in onze restverdediging organisatorisch. Van onze kant kwam het getrainde positiespel goed tot uiting, dit was bij vlagen fantastisch om naar te kijken maar ook hierin worden zo nu en dan nog foute keuzes gemaakt. Mede door onze eerste wedstrijd kunnen wij verder gaan in de ontwikkeling van ons team. Na een aantal gemiste kansen kwamen wij langszij door onze man of the match Milan Usmany, Milan wist tweemaal te scoren vanmiddag. Binnen een kwartier voor rust kwam onze tegenstander weer aan de leiding via de counter en gingen wij rusten met een 1-2 achterstand. Vanaf de 25ste minuut waren wij tot aan de rust het initiatief kwijt door de wisselingen binnen ons team en de conditionele achterstand ten opzichte van, waarschijnlijk al onze tegenstanders op dit moment, hier wordt tijdens de trainingen aan gewerkt.

 

Vanaf het begin van de tweede helft tot aan het laatste fluitsignaal domineerden de Leerdammers de wedstrijd, het balbezit lag gemiddeld rond de 75 a 80% in het voordeel van Leerdam Sport, de trainer van de tegenpartij was het er over eens dat, na de 2-2 namens Milan, Leerdam Sport deze wedstrijd zou gaan winnen maar vanuit wederom een tegenaanval scoorde onze tegenstander voor de derde maal. Met nog ruim 10 minuten op de klok zocht Leerdam Sport de aanval, na mooie aanvallen over de flanken en voortdurend balbezit was het wachten op de gelijkmaker maar helaas zat dit er niet meer in in de eindfase en was de teleurstelling na afloop groot.

 

Wij danken onze tegenstander voor vandaag, dankzij deze eerste wedstrijd weten wij waar wij verder aan kunnen werken als team, deze wedstrijd was zeer nuttig voor ons team, wij danken ook onze scheidsrechter en grensrechter voor de begeleiding. Jielis van der Ven ook weer bedankt voor alle hulp voor onze wedstrijd met de uitgifte van ons tenue welke wij dus voor de eerste maal met trots hebben kunnen dragen.

 

Last but not least onze trouwe fans, dank voor jullie support, hopelijk kunnen wij jullie steun komende zaterdag weer verwachten langs de lijn, dan zijn wij tevens weer een stapje verder in onze ontwikkeling. Fijn weekend allen.

 

Team Leerdam Sport ‘55 JO19-1

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!