Leerdam Sport JO19-1 wint thuis op karakter van SVW na een tactisch schouwspel - Leerdam Sport '55

Leerdam Sport JO19-1 wint thuis op karakter van SVW na een tactisch schouwspel

Leerdam Sport JO19-1JM

4 - 3

SVW JO19-1

Competitie

3e klasse (3e fase) 08

Datum

24 mei 2023 19:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Leerdam Sport
Keramieklaan 2
4142BL
LEERDAM
tel. 0345-612632

Onze laatste thuiswedstrijd werd gespeeld tegen onze gasten uit Gorinchem, SVW bleek een geslepen ploeg en speelde in de eerste fase van de wedstrijd met veel druk naar voren en namen hierdoor binnen het kwartier de leiding. Na een dubbele wissel binnen het team van Leerdam Sport brachten wij de balans weer terug in het team en kwamen wij binnen een half uur spelen op gelijke hoogte. Zes minuten later kwamen wij op voorsprong, dit voelde op dat moment als een bevrijding al hield de druk van SVW aan, SVW speelde tactisch een goede wedstrijd. Omdat SVW organisatorisch relatief hoog stond gepositioneerd als team lag er behoorlijk wat ruimte achter hun verdediging, hier profiteerde wij van in de laatste minuut van de eerste helft door een lange uittrap van onze keeper, deze bal viel achter hun verdediging waardoor wij in een 1vs1 situatie terecht kwamen oog in oog met de doelman van onze tegenstander, nadat deze scoringskans werd benut gingen wij rusten met een 3-1 voorsprong. 

In de rust werd besproken dat wij moesten proberen om controle te krijgen over de wedstrijd, dit hadden wij niet, de verdienste van SVW. Tevens werd besproken dat wij moesten proberen om te doseren in actie’s van onze lopende mensen om ervoor te zorgen dat wij vanuit onze organisatie en met ons herkenbare positiespel de wedstrijd te domineren, dit is met de toegepaste tactiek van SVW niet gelukt, achteraf kunnen wij weer spreken van een zeer nuttige wedstrijd in onze competitie.

SVW passte vanaf het begin van de tweede helft een slimme tactische zet toe door de doelman als centrum spits te laten spelen met zijn fysieke capaciteiten, binnen vijf minuten na rust sloeg hij al toe door de aansluitingstreffer te produceren.
Wij zijn geen enkel moment gedurende de wedstrijd zeker geweest van enige controle over de wedstrijd, achteraf werd ook gesproken over de mooiste overwinning in de competitie, ook een compliment naar de trainer/coach van SVW die zijn huiswerk heeft gedaan en zijn team goed heeft voorbereid op de wedstrijd in Leerdam.
Met ruim tien minuten voor tijd kwamen wij op een 4-2 voorsprong maar dat bood geen enkele garantie voor de overwinning, dit bleek vervolgens wel uit wederom de aansluitingstreffer van SVW twee minuten later en met nog zo’n 9 minuten op de klok. 
Op karakter werd deze overwinning uiteindelijk over de streep getrokken en werd onze tegenstander gecomplimenteerd met de gespeelde wedstrijd. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dennis den Hartog, tevens trainer van LRC Leerdam JO19-1. Ook een groot compliment naar hem voor wat betreft de leiding over onze wedstrijd, een sterk optreden van de scheidsrechter van dienst. 

De wedstrijd werd weer druk bezocht door onze trouwe supporters, ook een groot woord van dank richting hen namens ons team. Er werd geen man of the match aangewezen na afloop van de wedstrijd, dit was een echte collectieve prestatie, met veel karakter hebben de jongens deze wedstrijd tot een goed einde gebracht, een groot compliment naar hen namens ons als begeleiding. Esther Versluis Wattimury heeft wederom een aantal fantastische actiefoto’s geschoten, deze zullen te samen met dit wedstrijd verslag worden toegevoegd. 

Komende zaterdag spelen wij de Glasstad derby tegen LRC Leerdam, vervolgens is het seizoen alweer ten einde, het is snel gegaan maar wij hebben genoten van alles wat wij hebben beleefd vanaf begin januari, vanaf dat moment zijn wij als team samengekomen. 

Met een sportieve groet, 

Team JO19-1 Leerdam Sport ‘55
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!