Keramieklaan 2
4142BL
LEERDAM
tel. 0345-612632

Met nog drie wedstrijden voor de boeg waarvan wij tweemaal thuis zouden spelen tegen GJS en SVW wisten wij wat ons te doen stond, met een ruime marge winnen van GJS om nog enige druk te houden op koploper Noordeloos JO19-1. Hiervoor zijn de jongens meer dan geslaagd, sterker nog, voor wat betreft het doelsaldo hebben wij gedaan wat wij moesten doen, hiervoor complimenten voor onze spelers. De achterstand op Noordeloos bedraagt nog maar drie punten met nog 2 wedstrijden te gaan, hoewel het niet onze doelstelling was op voorhand om kampioen te worden gaan wij de laatste twee wedstrijden wel ons uiterste best doen om te kijken wat er eventueel nog mogelijk is.

Er werden in de bespreking voorafgaand aan de wedstrijd tegen GJS een aantal zaken besproken, de manier hoe wij GJS zouden bestrijden, met welke minimale marge wij de wedstrijd zouden willen winnen en de nul proberen te houden. Helaas lukte het niet om de nul te houden maar anderzijds is het ons wel gelukt om het vooraf besproken aantal goals te bereiken, zelfs meer dan dat. Achteraf moeten wij concluderen dat onze missie geslaagd is.

Op een zonovergoten sportpark en met een prima fluitende scheidsrechter stond niets ons in de weg om er een mooie voetbalmiddag van te maken, onze trouwe aanhang was uiteraard ook weer aanwezig. Leerdam Sport domineerde de wedstrijd volledig en kwamen binnen 22 minuten al met 4-0 voor, vervolgens kwam er helaas wat gemakzucht in de ploeg waardoor GJS zelfs een goal mocht noteren, tevens moet vermeld worden dat het baltempo in deze fase tot aan de rust te laag kwam te liggen, dit werd uiteraard in de rust besproken. Leuk om te vermelden is dat onze spits Santino de 1-0 scoorde, een prachtig schot dat via de onderkant van de lat en vervolgens met een stuit in het dak van het doel belandde, een schoonheid van een treffer.

Tijdens de rust werd de eerste helft geanalyseerd en kwamen wij tot de conclusie dat wij meer moesten doen om onze doelstelling van de middag te bereiken, deze boodschap is goed aangekomen bij de jongens en vervolgens gaven de jongens een masterclass weg gedurende de tweede helft met maar liefst negen goals in 1 helft, volledig uitgespeelde scoringsmogelijkheden maar ook mooie afstandsschoten. Er werden ook behoorlijk wat kansen gemist anders was de score nog hoger uitgevallen.

Met die ene goal tegen blijft Michal onze keeper nog steeds de minst gepasseerde keeper in onze competitie, een knappe prestatie maar hier heeft onze solide verdediging uiteraard ook een belangrijk aandeel in.
Voor de titel van man of the match is Jacey van Arnhem benoemd, onze topscoorder van het team scoorde maar liefst zes maal vanmiddag en is met een totaal aantal van 10 goals momenteel zelfs club topscoorder binnen Leerdam Sport ‘55. Beide aanvoerders Maceo en Djeamay scoorden beiden drie maal vanmiddag en naast Santino met zijn wereldgoal mocht ook Eljero een doelpuntje bijschrijven met een goed ingeschoten strafschop, dat hij hier zichtbaar blij mee was liet hij merken met de manier waarop hij de goal vierde, dit is zelfs op camera vastgelegd.

Aanstaande woensdag spelen wij om 19.30 uur onze laatste thuiswedstrijd tegen SVW, als wij deze wedstrijd weten te winnen komen wij op gelijke hoogte met Noordeloos, zij zullen dan antwoord moeten gaan geven. Vervolgens spelen wij aanstaande zaterdag bij LRC Leerdam onze laatste wedstrijd van het seizoen. Een heel kort seizoen met alleen maar de 3de fase waarin wij zijn ingestroomd, dit maakt de prestatie toch wel uniek, als trainers hebben wij wekelijks de progressie gezien als collectief, zelfs met de wedstrijd van vandaag lieten de jongens zien dat het een collectief is geworden, wellicht is dit wel het grootste winstpunt achteraf gezien.

Graag nodigen wij onze supporters uit om aanstaande woensdag nog eenmaal te genieten van elkaar aan de parel van West, wij zitten in een lekkere flow en zouden dat graag willen tonen aan onze trouwe aanhang, wij genieten van de momenten samen.
Hopelijk tot woensdagavond weer rondom ons vertrouwde kunstgrasveld van Leerdam Sport.