Super efficiënt! - Leerdam Sport '55

Super efficiënt!

GJS 6

2 - 3

Leerdam Sport 5

Roald van Kleij (afstandschot)
Assist: Abdi Mohamed

Competitie

5e klasse 527

Datum

15 april 2023 13:45

Scheidsrechter

N.C.A. van der Ben

Accommodatie

Sportpark Dalem
Merwe Donk 56 A
4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

Opstelling Leerdam Sport 5

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen GJS 6 op het programma. Toen we arriveerden viel gelijk op dat wij bij deze grote club op het hoofdveld mochten. Nadat we deze zandvlakte zagen, viel het op zijn plek.

 

Vanaf minuut 1 viel ons voetbalspel net zo tegen als het veld. We waren te rommelig en kwamen weinig aan voetballen toe. Ook was het gelijk duidelijk dat het een bijzonder potje ging worden, vanwege dat er een scheidsrechter op het veld stond die bijzondere beslissingen maakte (proberen het maar netjes te verwoorden). Ondanks ons slechte veldspel, kreeg GJS weinig kansen. De eerste helft kabbelde maar een beetje voort totdat we een corner kregen. De corner werd goed voorgegeven en kwam terecht bij Maikel. Wat een kanonskogel! Maikel kopte of zijn leven er vanaf hing, waardoor we met 0-1 de rust in gingen. Onterecht op voorsprong, maar de vreugde was hierdoor des te groter.

 

Na de rust kwamen we nog steeds niet aan ons spel toe en was het gelijk heel chaotisch. Totdat Roald zijn belofte naar zijn moeder, die samen met Roalds vader langs de lijn stond, kon inlossen en besloot om vanaf afstand te schieten. Zo uit het niets schoot Roald de 0-2 binnen!

 

Ondanks deze mooie voorsprong, bleven we onrustig voetballen en dit zorgde ervoor dat het nog goed spannend zou  worden. Door een slecht verdedigende corner, werd het 1-2. We maakten het onnodig spannend, of toch niet? 10 minuten later kreeg de net ingevallen Wisam de bal van Abdi en schoot op miraculeuze wijze de bal achter de keeper. Dit was ook pas onze derde kans van de wedstrijd, 1-3!

 

Voor de vele toeschouwers langs de lijn vonden we dat het nu ook weer heel spannend moest worden.Door de 2-3 en een gele kaart van Maikel (op het advies van de trainer van GJS, blijkbaar kan dat bij het amateurvoetbal) moesten we de laatste 20 minuten echt overleven door keihard te werken. Toen het ook lukte, leverde het enorme blijdschap op!

 

Naast deze mooie overwinning, is er dit keer gelukkig niemand gewond geraakt. Er zijn nu al wel genoeg Leerdam Sport 5 leden in het Gorcumse ziekenhuis beland 😉. Op naar aankomende zaterdag, waarbij we om half 3 thuis tegen Noordeloos 3 spelen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!